ForumSever Hayvanlar Alemi
Pages: 1
Tüy Dökmeyen, Koku Yapmayan, Havlamayan Köpekler By: KeReM @ Date: 13 Temmuz 2021, 18:14:26
TÜY DÖKMEYEN CİNSLER
1- POODLE

acfd3-1.jpg


Tüm poodle boyutları tek bir hipoalerjenik cinsin altındır. Bu, daha büyük standart, oyuncak ve minyatür versiyonu kapsar. poodle cinsinin, diğer köpeklere kıyasla daha az tüylü olduğu anlamına gelen, tüy dökmeyen bir kürkü vardır. Poodle cinsi sadece alerjisi olan kişiler arasında popüler değildir. Zekaları ve mizaçları da bu cinsin öne çıkan özellikleri arasındadır.

2-BICHON FRISE

8a55e-bihon.jpg


Kürk yapıları sebebi ile bilindik köpek tüylerinden farklı bir forma sahip kürke sahiptir. Bu da Bichon frize cinsinin nadiren tüy dökülmesine neden olmasının yanında, aynı zamanda hipoalerjenik yatkınlığına sebep olur.



3-AIREDALE TERRIER

b9f6a-2.jpg


"Terrierlerin Kralı" olarak bilinen Airedale, gerçekten de tüm terrierlerin en büyüğüdür. Yoğun kürk yapısı düzenli tarama ve temiz tutma ile birlikte yılın belirli ayları göz önünde tutulmaz ise tüy dökme bakımından sınıfı geçen bir cinstir.



4-AFGAN TAZISI

3f06c-3.jpg


Afgan köpekleri, çarpıcı güzellikleri, gururlu duruşları ve zarif uzun saçları ile tanınır. Hipoalerjeniktirler ve nadiren tüyü dökerler, ancak bunun sizi tarama işleminden kurtaracağını düşünmeyin.
Düzenli tüy bakımı yapıldığı sürece rahatsız edecek düzeyde bir tüy dökümü gözlenmeyen cinsler arasındadır.



5-GAZAL TAZISI

61d5c-1.jpg


En eski köpek ırklarından biri olan Gazal Tazısı,çok az tüy dökerler ve sadece haftalık tarama gerektiren bir kürk yapısına sahiptirler.



6-PORTEKİZ SU KÖPEĞİ

a6a6e-2-1-.jpg


Portekiz Su Köpekleri, tüye alerjisi olanlar için popüler bir seçenektir. Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Obama ve eşi Malia Obama'nın alerjileri nedeniyle Bo ve Sunny adında iki adet Portekiz su köpeği sahibidirler.Yoğun kürkleri tüy dökümüne karşı avantaj sağlarken tarama esnasında ciddi tüy döktüğü için bu işlem odanın içinde yapılmaması önerilir.


Önemli Detay;

Köpeklerde tüy dökümü sağlıksal yada hijyenik açıdan sizin için bir problemse köpek sahiplenmeden önce tüy dökümü konusunda daha cimri olan hipoalerjenik köpek cinslerini incelemelisiniz.

KOKU YAPMAYAN CİNSLER

1-MALTESE

ba303-2-1-.jpg


Yorkshire terrierine çok benzeyen Maltese, aynı nedenlerden ötürü çok yaygın bir ev içi evcil köpek cinsidir. Yorkshire terrierine benzer fiziksel özellikleri sebebi ile kürkünün rutin bakımları yapıldığında baskın bir köpek kokusuna sahip değildirler.



2-SHIH TZU

02672-3-1-.jpg


Shih Tzu, tam olarak aynı nedenlerle Yorkshire Terrierleri ve Maltese ile bu kategorinin ilk üçünü oluşturan küçük boy köpek cinslerinden biridir. Mantar gibi koku yapan enfeksiyonlar az görülen bu cinste de standart bakım ile koku sorunu yaşatmaz.



3-DALMAÇYALI

2c5e9-4.jpg


Dalmaçyalı cinsi kısa, yoğun tüyleri nedeniyle geleneksel köpek kokusundan muaf oldukları bilinmektedir.



4-POODLE

d1db0-5.jpg


Poodle üç çeşittir - Oyuncak, Minyatür ve Standart. Her üç tip de, sadece çok az kokan değil, aynı zamanda hipoalerjenik olduğu düşünülen kürke sahiptir. Vücutlarında deri kıvrımları olmaması sebebi rahatsız edici bir kokuları yoktur.



5-KERRY MAVİ TERRIER

2421e-6.jpg


Kerry Mavi Terrier kürkü yumuşaktır ve bir alt kürkü yoktur, bu da köpek kokusunu hiç içermemesine sebep olur. Tek katmanlı kürke sahip köpekler özellikle sıcak havalarda koku yapma seviyesi daha düşük olur.



6-BASENJI

7f6ce-7.jpg


Bu küçük Afrika cinsinin, kokuyu hapseden ve hiçbir koku taşımayan bir köpek yaratan kısa, pürüzsüz bir kürkü vardır. Cinsin kıvrımlı bir bölgeye sahip olmayışı mantar oluşumuna engel olduğundan bu özelliği onu kokudan muaf tutar.



7-SCHNAUZER

ec88a-8.jpg


Tüm Schnauzer çeşitleri - Minyatür, Standart ve Büyük hepsi aynı kürk tipine sahiptir ve diğer birçok cinsin sahip olduğu aynı kadar köpek kokusuna sahip değildir. Özellikle yaz aylarında tüylerini kısaltmak oluşabilecek rahatsız edici kokulardan sizi koruyacaktır.



8-YORKSHIRE TERRIER

efee8-9.jpg


Terrier, mükemmel bir oyuncak boy köpek yaratmak amacıyla nesiller boyu yetiştirilir. Kürk yapıları ve vücut katmanları olmaması rahatsız edici koku yayılmasını engeller.


Bazı Önemli Detay;

Bazı köpekler çoğu zaman kokar. Genellikle sarkık kulaklara (kronik maya enfeksiyonlarına yatkın), aşırı akıntılara veya cilt kıvrımlarına veya kronik cilt alerjilerine veya demodektik akar enfeksiyonlarına ikincil enfeksiyonlara sahip köpeklerdir.

Çok fazla cilt ağdası üreten herhangi bir köpek ırkı da diğer köpeklerden biraz daha güçlü kokacaktır. Dişlerini temiz tutan çiğ etle beslenen köpekler, kokulu periodontal hastalık geliştirmeyecek ve köpeğin nefesi kötü olmayacaktır.


HAVLAMAYAN CİNSLER

1-NEWFONDLAND

b411f-3-1-.jpg


Başlangıçta Newfoundland'de balıkçılar için çalışan köpekler olarak yetiştirilen Newfoundland, sadece sessiz değil, aynı zamanda aile bireyleri ile vakit geçirmeyi seven oyuncu bir yapıya sahiptir.



2-TAZI

f16f9-10.jpg


Tazıları agresif hale getiren ve aslında havlama özellikleri olmamasına rağmen havlatan tek durum yetersiz egzersizdir. Vücut yapıları egzersize çok uygun oluşu tazıların günlük yürüyüşe ve egzersize ihtiyaç duymasına neden olur. Bu ihtiyacı karşılandığında son derece uysal ve sakin bir yapıya sahiptir.



3-COTON DE TULEAR

da41e-11.jpg


Bu cins görüntüsünün yanında sessiz oluşu ve insanlarla olan pozitif iletişimi sayesinde agresiflikten uzak bir hayat sürebilir. Bu da onu en az havlamaya ihtiyaç duyan köpek cinsleri arası sokuyor.



4-SHAR PEI

5ebd8-12.jpg


Shar Pei cinsi Çin'de ilk zamanlarda av köpeği olarak kullanıldığından havlamaya yatkın olduğu düşünülse de günümüzde bu görevi üstlenmediğinde sakin yapısı sebebi ile havlamaya ihtiyaç duymazlar. Ve çocuklar ile iyi anlaşan köpek cinsleri arasındadır.



5-BULLMASTIFF

b6986-13.jpg


Bullmastiff'ler, cinsi korkusuz korumacı tavrı alan koruması görevi verildiğinde havlamaya yatkın bir köpek gibi görülsede ailenin arasında ev içinde ve yabancılar ile sık karşılaşamayacağı bir bahçede kendini unutturur seviyesinde sessiz kalabilen bir cinstir.



6-BULLDOG

c0e6c-14-1-.jpg


Ailenin tüm üyelerine karşı şefkatlidirler ve oldukça az bakım gerektiren bu cins egzersiz ihtiyacı da çok olmadığından ev içerisinde mutlu ve sessiz kalan bir cinstir. Eve gelecek agresif bir köpek yada bir insan olmadığı sürece havlamayan cinsler arasındadır.



7-BERNESE DAĞ KÖPEĞİ

f3675-15-1-.jpg


İsviçre Alpleri'nde sığır sürmek, arabaları çekmek ve bekçi köpeği olarak yetiştirilen bu cins görev verildiği takdirde uyarı amaçlı havlayan, fakat ev içeriside bakıldığında gerekli ihtiyaçları karşılanırsa nadir havlayan cinslerden biridir.



8-SAİNT BERNARD

03929-16.jpg


Görünüş ve mizaç olarak Bernese Dağ Köpeklerine benzeyen Saint Bernard, İsviçre Alplerinde bulunan St. Bernard Geçidi'ndeki insanları kurtarmak için yetiştirildi. Açlık yada tuvalete çıkma gibi temel bir sorun olmadığında gününü sessiz geçiren bu cins yetersiz egzersiz yaptığında agresifleşebilmektedir.



9-FRANSIZ BULLDOG

1ea98-4.jpg


İngiliz bulldoglarına nazaran daha hareketli olan bu cins bulldogladan daha fazla oyuna ve egzersize ihtiyaç duyar. Evde bakılmaya daha uygun olan Fransız Bulldoglar ihtiyaçları karşılandığında ve yeterli eğitim ile sakin kalan cinsler arasındadır.



10-CAVALIER KING CHARLES

752ac-17.jpg


Cavaliers'ın bağımlı bir kişiliği vardır. İnsanlarla birlikte olmayı severler ve uzun süre yalnız bırakılmamalıdırlar. Yalnızlık süreleri uzadığında daire içerisinde havlama gözlemlenen bu cins, yeterli ilgi gördüğünde sakin bir ruh haline sahiptir.



Havlamayı minimumda tuttuğu bilinen köpek ırkları hakkında bilgi vermeye özen gösterdik.

Köpek sahiplenmeyi düşünen ve köpeğini evinde bakacak kişiler için aklında soru işaretlerine neden olan üç büyük problem tüy dökme, havlama ve koku sorununu bünyesinde barındırmayan köpek cinsleri ve bu cinslerin en belirgin öne çıkan özelliklerini bir araya getirdik.

Yapmanız gereken sizin için bu sorunlardan en can alıcı olanını seçmek ve bu cinsler üzerine yoğunlaşmak olacaktır.

Unutmayın ki bu sorunları bünyesinde barındırmayan köpek cinsleri bu problemlerden muaf değil sadece az miktarda bunu yaşamaktadırlar.

Kaynak:Köpek Cinsleri, Özellikleri ve Köpekler Hakkında Her Şey - KOPEKLER.COM