Eli Böğründe - Yan Yana Tarifi By: KeReM @ Date: 11 Temmuz 2021, 16:08:29
2 - 3 kişilik
Malzemeler750 gr kuzu ya da dana kuşbaşı
100-150 gr kuyruk yağı
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
15-20 adet sarımsak
15-20 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Yapılışı Kuşbaşı etlerimizle 100-150 gr kadar kuyruk yağımızı karıştırdık. Sırasıyla etlerimizi, irice doğradığımız yeşil ve kırmızı biberlerimizi, dörde böldüğümüz domateslerimizi, sarımsak ve arpacık soğanlarımızı tepsimize fotolardaki gibi yerleştiriyoruz. Üzerine yağını, tuzunu, karabiber, pul biber ve kekiğini de ekleyip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 1 saat 15-20 dk pişiriyoruz.