Hamilelikte Ahududu Çayı

Hamileliğin son haftalarında içilen ahududu çayı hem hamileliğin hem de doğumun daha sağlıklı ve rahat olmasını sağlıyor    Hamilelerin gönül rahatlığıyla tüketebileceği bitki çaylarının sayısı kısıtlı. Özellikle...

Başlatan: Kerem - Güncelleme: 18 Eylül 2024, 21:37:57 - Gösterim: 563

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hamilelikte Ahududu Çayı


Hamileliğin son haftalarında içilen ahududu çayı hem hamileliğin hem de doğumun daha sağlıklı ve rahat olmasını sağlıyor


    Hamilelerin gönül rahatlığıyla tüketebileceği bitki çaylarının sayısı kısıtlı. Özellikle hamileliğinizde herhangi bir risk durumunuz varsa, ahimde yersiz kasılmalara neden olabilen, hormon dengesini değiştirebilen bitkilerden kaçınmak gerekir. Ancak kırmızı ahududu yaprağı, hamileler için faydalı bir bitki.

    Aviva Jill Romm, özellikle bitkiler üzerine çalışan bir uzman, doktor ve aynı zamanda da ebe. Hamilelikte ve doğumda kullanılabilecek bitkilerle ilgili yazdığı kitaplarla tanınan Romm, hamileliğin son üç ayında içilecek ahududu çayının doğumla ilgili genel travmaları azaltabileceğini, kanama ve gereksiz müdahaleler dahil istenmeyen pek çok şeyin önlenebileceğini söylüyor.

    Hamileliğin ilk üç ayında (ilk trimester'da) önerilmeyen ahududu çayı, 4. aydan itibaren günde bir iki fincan olmak üzere, güvenle içilebiliyor. Dr. Aviva Jill Romm, özellikle kalsiyum ve diğer mineraller açısından zengin olan bu çayın, rahim kaslarını beslemeye yardımcı olacağını da söylüyor.


    Ahududu çayı doğumu kolaylaştırır mı?
    İkinci trimester'da (4. aydan sonra) tüketmeye başladığınız ahududu çayı, rahminizi besleyip güçlendirmenize yardımcı olacaktır. Aynı şekilde doğumunuz başladıktan sonra da bir iki fincan ahududu çayı içmek rahatlamanıza, kasılmaları daha hafif atlatmanıza yardımcı olacak.

    Ahududu çayı hazırlamak için yapmanız gerekenler:
    Kırmızı ahududu yaprağı (orijinal ismiyle Rubus idaeus), kurutulmuş veya taze olarak kullanılabilir. Kurutulmuş kullanıyorsanız da en geç son bir yıl içinde toplanmış olmasına dikkat etmelisiniz.

    Bir avuç yaprağı bir litre kaynamış suda demleyin.

    Dr. Romm'un tavsiyesine göre, içine bir miktar ısırgan otu da katabilirsiniz! Bu da vücudunuzdan toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur.

    Demlediğiniz çaydan günde 1-2 fincanı geçmeyecek şekilde, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

    Taze ahududu meyveniz de varsa, çayınızın içine atıp tatlandırabilirsiniz ancak asıl etken maddeyi içeren, ahududu yapraklarıdır.

Kurutulmuş ahududu yaprakları


    Her eve lazım!
    Ahududu yaprağı çayı, kas gevşetici ve rahmi güçlendirici özelliğinden dolayı, kuvvetli bir 'kadın' çayı olarak kabul edilebilir! Çünkü sadece hamilelikte değil, kadınlığın her döneminde faydalı olabiliyor. Adet dönemlerinde sancıları ve krampları azaltmak için de günde 3 fincana kadar tüketilebilir, menapoz dönemindeki sıkıntıları azaltmak için de içilebilir. Ayrıca doğum sonrasında da, rahmin kendini toparlaması sürecine yardımcı olacaktır.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

881

Yanıtlar: 0
Gösterim: 969

5018

Yanıtlar: 0
Gösterim: 442

6555

Yanıtlar: 3
Gösterim: 166

Clicky