SÜLÜK TEDAVİSİ - HİRUDOTERAPİ

[IMG alt="sülük-tedavisi"]https://www.profdrokanbalcioglu.com/wp-content/uploads/2019/04/tibbi-su%CC%88lu%CC%88k-3.jpg[/img][IMG]https://www.profdrokanbalcioglu.com/wp-content/uploads/2019/04/tibbi-su%CC%88lu%CC%88k-1.jpg[/img]Sülük...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 11 Şubat 2021, 21:34:18 - Gösterim: 987

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SÜLÜK TEDAVİSİ - HİRUDOTERAPİ


  • [IMG alt="sülük-tedavisi"]https://www.profdrokanbalcioglu.com/wp-content/uploads/2019/04/tibbi-su%CC%88lu%CC%88k-3.jpg[/img]
  • [IMG]https://www.profdrokanbalcioglu.com/wp-content/uploads/2019/04/tibbi-su%CC%88lu%CC%88k-1.jpg[/img]
Sülük Tedavisi Nedir ?

Doğada otuza yakın sayıda çeşitli sülük mevcuttur. Tıbbi anlamda tedavi edici özelliği olan sülük ülkemizde tek çeşittir. Hirudo medicalis türü [I]sülükler tedavi[/I] edici olarak kullanılmaktadır. Sertifikalı sülük üretim çiftliklerinde üretilen ve daha önce hiçbir canlı ile temas etmemiş sülükler tek kullanımlık olarak uygulanmakta ve uygulama sonrasında uygun şartlarda yok edilmektedir. Yeni doğan sülükler kozmetik amaçlı kullanılırken 6 farklı boy ve ağırlıkda özel olarak hazırlanmış uygun bir süre aç olarak bekletilmiş sülükler uygun enzimatik etkilerinden yararlanılmak üzere gerekli bölgelere uygulanarak tedavi gerçekleştirilir.
Sülükler kendileri için kan alırken insanlara şifa olarak kendi ürettikleri yüze yakın sayıda farklı enzim vererek tedavi edici ve sağlığı idame ettirici uygulamalar gerkçekleştirilir. Sülük insandan ilk kanı aldıkdan sonra bir laboratuvar olan kendi dili ile aldığı bu kanı analiz etmekte ve bu analiz sonucuna göre kendi oluşturacağı dozda şifa verici enzimi insanın sistemik dolaşımına enjekte etmektedir. Yani şifa sülüğün kan almasında değil verdiği enzimlerdedir.

Sülük Tedavisi Nasıl Uygulanır ?
Sertifikalı olarak özel sülük üretim çiftliklerinde üretilen ve uygun koşullarda uygulama alanına getirilen steril sülükler uygulamayı yapacak hekim tarafından belirlenen ölçülerde ve sayıda hazırlanarak uygulama noktasında bulundurulur. Olgunun beklentileri ve şikayetlerinin giderilmesi için hekim tarafından belirlenen noktalara gene hekim tarafından belirlenen boyutlarda sülükler steril koşullarda ilgili noktalarda sülüğün tutunması sağlanarak şifa verici enzimler ilgili bölgeden vücuda uygulanması sağlanır. İşleri biten yeterince beslenen ve enzim veren sülükler uygun şartlarda bir daha kullanılmamak üzere imha edilir. Bu sülükler tek kullanımlıktır. Sağılıp tekrar uygulanma gibi bir durum asla söz konusu değildir. Uygulama sonrasında sülüğün uygulandığı nokta uygun temizlik sağlanarak steril koşullarda 24 saat sürece kapatılır. Pansuman 24 saat kapalı kalacaktır.

Sülük Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Hemofoli gibi konjenital pıhtılaşma sorunu olan olgularda kan sulandırıcı ilaç kullanarak kanama zamanını çok uzun hale getirdiğimiz durumlarda,ciddi kansızlık durumlarda Hb 10 g den düşükse, gebe ve emzirenlerde kullanılmamalıdır. (Hekim değerlendirmesi önemlidir (http://'https://www.acibadem.com.tr/doktor/okan-balcioglu/'))

Sülük Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanmaz ?
Göz kapağına, ayak tabanına, boyun, koltuk altı, kasık bölgelerine uygulanmamalıdır.

Sülük Tedavisi Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Sülük uygulanacak olgu

ilgili hekim (http://'https://www.profdrokanbalcioglu.com/uzman-kadro/') tarafından yeterince sorgulanmalı ve muayene edilmelidir. Olgu tedaviye aç gelmemelidir. Kişisel hijyeni uygun olmalıdır. Kişinin alerjik durumu sorgulanmalıdır. Uygulama sonrasında 24 saat pansumanlar açılmamalıdır. Denize girilmemelidir ve 24 saat duş yapılmamalıdır. Tedaviden sonra ise tahıllı gıdalar, mercimek, aşırı tatlı veya aşırı ekşi tür gıdalar tercih edilememeli protein ağırlıklı beslenme ilk 24 saat tercih edilmelidir.

Sülük Tedavisi Uygulaması Ağrılı Mıdır?
Sülükler tutunacağı noktada iğne batması kadar bir acı oluşturarak uygulama noktasına tutunur ve verdikleri ilk enzim ile ilgili noktada anestezik etki oluştururlar. Bu nedenle bu aşamadan sonraki süreç tamamen acısız ve ağrısızdır. Sülükler boyutlarına göre 20-60 dk süresince ilgili noktaya tutunmuş olarak bulunurlar. Kısacası tüm süreç boyunca sadece tutunma anı iğne batması ya da kan verirken uygulanan iğnenin acısı kadar bir acı oluşmaktadır.

Sülük Tedavisinde Yan Etkileri Var Mıdır?

Hassas cilt yapısı olan olgularda hafif kızarıklık, uygulama noktasında kabuklanma, 12 saate kadar uzayan sızıntı şeklinde kanama çok kısa süreli ilgili bölge lenf bezi büyümesi olabilir.

Sülük tedavisini Faydaları

Fiziksel ve zihinsel olarak rahatlama, Alzheimer gibi akıl hastalıklarında iyileşme,dolaşımı ve kan akışında rahatlama, enfeksiyonlarda tedavi, ağrıların giderilmesi, cilt sorunlarının tedavisi, beyin hücrelerinin canlanması ve sinir dokusunun iyileşmesi, bacak yaralarını tedavi eder, ciltteki renk değişiklikleri giderilir, sindirim sistemi rahatlar, eklemler güçlenir, göz hastalıkları kulak hastalıkları diş eti hastalıklarında iyileşme, cinsel güç artışı, her iki cinste performans artışı sağlamaktadır.


Sülük Tedavisinin Kullanıldığı Hastalıklar

  • Genel yorgunluk hali
  • Kalp ve Damar hastalıkları (Yüksek tansiyon, taşikardi, dolaşım bozukluğu, damar tıkanıklığı, inme, damar pıhtılaşması)
  • Sinir Sistemi hastalıkları (Epilepsi, felç, sinir kopmaları,sinir kökü iltihabı)
  • Estetik sorunların giderilmesi (Buruşukluk ve kırışıklık giderilmesi, cilt görünüş bozukluğu, selülit, ameliyat yara izleri, cilt lekeleri)
  • Cilt problemleri (Ergenlik sivilcesi, çıban ve deri apsesi, kellik ve saç dökülmesi, egzema ve sedef hastalığı)
  • Ortopedik eklem sorunlarının giderilmesi
  • Hemoroid tedavisi
  • Ürolojik hastalıklar (Böbrek taşı , böbrek kumu, böbrek iltihabı, prostat sorunları, varikosel, böbrek tembelliği)
  • Metabolizma hastalıkları (Obezite ,gut hastalığı)
  • Bağışıklık sistemi sorunları
  • Göz hastalıkları (Göz tembelliği, retine dekolmanı, konjuktiva iltihabı, şaşılık, göz tansiyonu, şeker hastalığı kaynaklı görme kayıpları, göz damarı tıkanıklığı, iltihaplı göz hastalıkları)
  • Sindirim sistemi hastalıkları (Safra kesesi iltihabı ve taşı, kolit ve pankreatit)
  • Diyabet ve Guatr
  • Romantizmal hastalıkları
  • Astım ve KOAH
  • Kadın hastalıkları (Kısırlık, infertilite, İltihaplı genital hastalıklar, yumurtalık iltihabı, myom, kist, meme iltihabı)


[SIZE=3]Kaynak
https://www.profdrokanbalcioglu.com/suluk-tedavisi/[/SIZE]
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky