Balkonunuzda Yaban Mersini Yetiştirebilirsiniz

Yaban Mersini en faydalı meyvelerden biri olarak adlandırılıyor. Tariflerinizde yaban mersini kullanıyorsanız, en zor bulunan meyvelerden biri olduğunu da biliyorsunuzdur. İsterseniz, yaban mersinini balkonunuzda saksı içinde...

Başlatan: Lina - Güncelleme: 11 Mayıs 2024, 13:33:33 - Gösterim: 369

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Balkonunuzda Yaban Mersini Yetiştirebilirsiniz



Yaban Mersini en faydalı meyvelerden biri olarak adlandırılıyor. Tariflerinizde yaban mersini kullanıyorsanız, en zor bulunan meyvelerden biri olduğunu da biliyorsunuzdur. İsterseniz, yaban mersinini balkonunuzda saksı içinde yetiştirebilir, yıl boyunca kendi meyvelerinizi yiyebilirsiniz.

Antioksidan Deposu

Doğada kendiliğinden yetişen yaban mersini, tam anlamıyla bulunduğu yerde keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Zengin bir antioksidan deposu olmasının yanı sıra kan şekeri ve kolesterolü dengeleyici özelliği de bulunuyor. Hafızaya yaptığı katkılar da göz önüne alındığında unutkanlıktan mustarip veganlar için muhteşem bir alternatif. Yetiştirilmesi ise oldukça kolay.

Balkonunuzda nasıl yetiştirebilirsiniz?

Yaban mersini tohumu, kışı çok sert geçmeyen Marmara ve Karadeniz Bölgesi'nde sonbaharda dikimi yapılabilir. Yaban mersini tohumu çok derine dikilmemelidir. Yaban mersini tohumu, dikiminin ardından bir yıl içerisinde çiçek ve meyve vermeye başlar. Fakat ilk yıl açan bütün çiçekler koparılmalıdır. Bunun nedeni kök sisteminin güçlenmesinin sağlanmasıdır. Yaban mersini tohumundan ilk ürün üçüncü yılda alınmalıdır.

Kökleri gür bir bitki olan yaban mersini daha iyi büyüyebilmek için haliyle geniş alanlara ihtiyaç duyuyor. Eğer bahçeniz varsa endişe etmenize gerek yok, ancak apartman oturanlar için de bir çözüm var. Uzun, derin ve geniş bir saksı balkonunda bu lezzeti yetiştirmek isteyenlerin işini fazlasıyla görecektir.

Yaban mersini, pH değeri 4,5-5.0 arasında olan nemli toprağı seviyor. Uygun toprağı bulup, gerektiği kadar suladıktan sonra bitkinizin yeteri kadar güneş aldığından da emin olun. Yaban mersini güneşi çok seviyor.

Yaban mersini, ilkbaharda ekilir. Gelişmek için güneşle birlikte alana da ihtiyacı olan yaban mersini her saksıya bir tane olacak şekilde ekilir. Yani elinizde üç tane saksı varsa her saksıya birer tane ekmeniz, bitkinizin uygun ve verimli bir şekilde büyümesi açısından önemli. Her bir saksıyı günde en az 6 saat güneş alacak şekilde yerleşmiş olması gerekiyor.

Yaban mersini fidanlarının sağlıklarından ve verimlerinden bir şey kaybetmemeleri için bu yabani otlar sık sık temizlenmeli. Yaban mersini suni gübreden nefret eder. Eğer fidanlarınızı gübreleme ihtiyacı hissederseniz, kullandığınız gübrenin organik olduğundan emin olun.

Fidanların alt tarafında göreceğiniz sararmış yaprakları ve kurumuş dalları budamak, taze ve yeni sürgünler için yer açacak. Bu sayede daha hızlı gelişen bitkiniz, aynı zamanda da daha gür olacak.

Kış aylarında aşırı soğuklarda yaban mersinini koruyun. mümkünse kapalı bir alanda korumanız iyi olacaktır. Eğer kapalı bir alanınız yoksa üstünü naylon ile örtün

Benzer Konular (5)

4571

Yanıtlar: 4
Gösterim: 633

1567

Yanıtlar: 0
Gösterim: 780

6524

Yanıtlar: 1
Gösterim: 218

6022

Yanıtlar: 0
Gösterim: 680

Clicky