Acemi Birliği Nedir - Acemi Birliği Ne Demek

Acemi Birliği Nedir - Acemi Birliği Ne DemekAskerde ilk gün ve acemi birliği  İlk Gün Neler Yaşayacağız? Sağdan soldan öğrenebildiğim kadarıyla, teslim olduğumuz zaman başımıza aşağı yukarı şunlar gelecek. Tamamen kulaktan...

Başlatan: Kerem - Güncelleme: 17 Nisan 2021, 15:36:17 - Gösterim: 1,321

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Acemi Birliği Nedir - Acemi Birliği Ne Demek


Acemi Birliği Nedir - Acemi Birliği Ne Demek

Askerde ilk gün ve acemi birliği  İlk Gün Neler Yaşayacağız?

 Sağdan soldan öğrenebildiğim kadarıyla, teslim olduğumuz zaman başımıza aşağı yukarı şunlar gelecek. Tamamen kulaktan dolma bilgilerdir. Fazla güvenmeyin

 1 ay dışarı adım atamayacağımız nizamiyeden içeri girerken çantalarımız aranacak. MP3 player, radyo, cep telefonu, fotoğraf makinası, bazı ilaçlar bulunduğu takdirde alınacak ve askerliğimiz bittiğinde bize geri verilecek. Bu nedenle hiç risk almayın ve bu alet edevatı ***ürmeyin. Ortama biraz alıştıktan sonra sizi ziyarete gelen bir yakınınız getirir veya bulunduğunuz yerdeki kargo şubesine, şube teslim olarak gönderir.

 İçeride çeşitli masaları dolaşıp işlemlerimizi yaptırıyoruz. Menenjit ve tetanoz aşımızı oluyoruz. Eğer bu aşılara alerjisi olan birisi varsa raporunu yanında ***ürsün. Alerjik bünyeye sahip olanlar gitmeden önce bir test yaptırıp durumlarını  öğrensinler. İlk günden yataklara düşüp mimlenmeyin.

 Bu işlemler tamamlandıktan sonra 28 gün boyunca birlikte kalacağımız bizim gibi acemi veya bizden önce gitmiş olan dedelerimizle kaynaşmaya başlayacağız. Plaka numarası ile hemşehri aramak serbest

 Komutanımız yatakhaneye ***ürüp yatağımızı ve yatağımızı nasıl yapmamız gerektiğini gösterecek. Eşyalar dolaba düzenli bir şekilde yerleştikten sonra yemek yeniyor ve saat 20:30-21:00 gibi yatılıyor.

 Acemi Birliği Nasıl Birşey?
 Bir forumda askerliğini yapmakta olan arkadaş çok güzel anlatmış. Korkacak pek birşey yok...

  1. Hafta yanaşık düzen eğitimi alınıyor. Sağa dön sola dön geriye dön selam verme yontemleri komutanla konuşma yöntemleri falan.

 2. Ilk hafta yapılan çalışmalara ek olarak tufek alıyorsunuz. Birliğinize göre değişir herhalde. Bilemiyorum Bize AK-47 Kalesnikof verdiler. Tufegin tanımını mermi tiplerini tufegin parcalarını falan ezberliyorsunuz. Sokme takma hadisesi ve silah temizliği nasıl yapılır vs...

 3. Hafta Nişan alma ve atış eğitimi. Önceki haftalar aldığınız eğitimdeki bilgileri yanaşık düzen vs... tekrar ederekten buna hazırlanıyorsunuz. Nefes alma nişan alma yok namluya 50 kurus koyup dusurmeden tetiğe basma falan. Bu hafta sonunda 25 metre atışı yapıp 3 cm capındaki alana 3 mermiyi sıkıştırmaya çalışacaksınız.

 4. Hafta paso yuruyeceksiniz. Bu Prova haftası. Surekli yemin toreni hazırlıkları vs... Bunlarla geçecek

 Bu arada sizden bazı terimlerin ezberlenmesi istenecek. Jandarma nedir Ataturk ilkeleri nelerdir AK-47 tanımı , MP-5 tanımı (Sanırım sadece Jandarma da var bu MP-5) yiv nedir set nedir silah parçaları nelerdir emir nedir ast nedir ust nedir disiplin nedir amir nedir Turk Silahlı Kuvvetleri nedir vs....

 Acemi Er Eğitim Konuları
  Biz kısa dönem erler olarak aşağıdaki konularda eğitim gördük. Uzun dönemlerin de benzer ama daha kapsamlı bir eğitimi oluyor.
 Kısa dönemlerin eğitimi 4 hafta sürüyor;

 1. Hafta
Biz ilk haftayı özlük işlemlerimizin tamamlanması ile geçirdik. Ama aslında iç mekanda selamlama, dış mekanda selamlama, tekmil verme, sağa, sola, geriye dönme, rahat, hazır ol gibi konuları görmüş olmamız gerekiyordu. Biz bunları diğer konularla birlikte 2. hafta gördük.

 Tekmil Bir komutanınızla konuşmaya başlamadan önce 'Serhan KIYMAZ, Ankara. Emret komutanım!' diyerek kendinizi tanıtmanızdır. Her seferinde her komutana tekmil vermeniz gerekir.

 Selamlama: Selamlama konusu basit. İç mekanda başınızda kep yoktur ve sadece başınızı öne eğerek selam verirsiniz. Dışarıda ise elinizi kaş hizasından kepinize ***ürerek bildiğimiz asker selamını verirsiniz. Burada elin konumu, düz durması, avucun karşı taraftan görünmemesi önemlidir. Bir komutan karşıdan geliyorsa, size 3 adım kala selamınızı verirsiniz. Eğer siz arkasından gidiyorsanız ve ondan daha hızlı yürüyorsanız, 1 adım kala selam vermeye başlayıp 3 adım geçene kadar selamlamaya devam edersiniz.

 2. Hafta
En sıkıntılı döneme 2. haftada giriyorsunuz. Çünkü 2. hafta uygun adım ve tören adımı ile yürüyüşler başlıyor. Yürüyüşe başladıktan sonra yemin törenine kadar sabahtan akşama kadar sürekli yürüyorsunuz. Akşam olunca adım atacak haliniz kalmıyor. Bütün bölüğün aynı anda adım atmaya başlaması zaman alıyor ve bir kişinin hata yapması herkesin çok fazla yürümesine neden olabiliyor.

 3. Hafta
Yürüyüşün yanısıra tüfekli eğitimler de başlıyor. Tüfek omuza, tüfekle rahat hazır ol, tüfekle selam durma, tüfek omuzda uygun adım ve tören adımı ile yürüyüş, nişan alma, tetik düşürme, tüfek temizleme gibi eğitimler var. En önemlisi, üzerinize zimmetli olan tüfeğin sıfırlanması yapılıyor. Nişan almada, 10 metreden bir kağıda mermi kullanmadan teorik olarak ateş etmek ve 3 kurşunun ufak bir üçgen yapması anlamına geliyor.

 Sıfırlama ise, 25 metreden nişana ateş etmeniz ve attığınız kurşunların kağıt üzerindeki kutuya isabet etmesini ifade ediyor. Eğer doğru nişan aldıysanız, tüfeğinizin arpacığında bir sorundan dolayı nişanı vuramayabilirsiniz. Bu durumda rütbeliler tüfeğinizi sıfırlarlar yani size göre ayarlarla.

 Bunların dışında en önemlisi, her eğitim birliğinde yapılmayan 200 metre atışlarıdır. Burada önce 1km koşuyorsunuz sonra nefesinizi ayarlayıp gövde hedefine 200 metreden ateş ediyorsunuz. Eğer 5 atıştan 3'ünü vurursanız görevi başarmış sayılıyorsunuz.

 4. Hafta
Son hafta tamamen yemin töreni eğitimleri ile geçiyor. Canınız çıkana kadar yürüyorsunuz, yemin töreni, tören geçişi provası yapıyorsunuz, törende, yemin edeceğiniz masalara nasıl geleceğiniz, nasıl duracağınız, nasıl yemin edeceğinizi gösteriyorlar. Yemin töreninden sonra da bu tüm gün süren eğitimler bitiyor ve birliğinizde vazifenize başlıyorsunuz.

 Bunların dışında, havalar güzel olduğunda (bizim hiç başımıza gelmedi) haftasonları spor eğitimi olabiliyor. Burada benim o hep korktuğum koşma, şınav, barfiks gibi sporlar yapılıyor.

  Eğitimlerde başarılı olan 1 eğitim birincisi, 1 spor birincisi ve 1 atış birincisi olmak üzere 3 kişiye yemin töreninde ödül ve takdirname veriliyor.

 Ayrıca acemiliğe yeni başlarken seçilen 1 veya 2 bölük kıdemlisi (veya bölük çavuşu), bölüğün rütbelilerle olan işlerinde yetkili oluyor. Avantajı rütbeliler ile sürekli içli dışlı olduğunuz için kendinizi daha fazla gösterebilmeniz ve acemilikten sonra rahat bir görev kapabilmeniz. Dezavantajı ise herkes eğitimini bitirip veya ara verip dinlenirken siz bölüğün işleri için çalışmaya devam ediyorsunuz.

 Hayırlı teskereler! Tamam
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

3988

Yanıtlar: 5
Gösterim: 810

497

Yanıtlar: 0
Gösterim: 4835

524

Yanıtlar: 0
Gösterim: 5405

Clicky